Hanstholm, Flade, Gullerup, Sundby

Kort 3

Photo: Henny Hansen

Fra Molermuseet leder Kystruten dig gennem landskabet omkring slægtsgården Skarregaard. Herfra udgår flere vandreruter, men følg Kystrutens afmærkning (muslingen på den orange baggrund). Ruten fortsætter gennem vildtreservatet ned til Skranderup Skov.

Herfra ledes du igen ud til stranden, hvor du følger kysten sydpå forbi Skærbæk Klint. Ved forhøjet vandstand kan du vælge en del af rundturen ”Skærbæk Klint” som alternativ rute.

 

Rundture

”Skranderup Skov” II

3 ½ km, ca. 1 time (skovstier og småveje)

Følg Skranderup Skovvej fra P-pladsen ned til fjorden. Gå til venstre, og følg Ropsøvej op til Skranderup Skovvej og denne tilbage til P-pladsen.

”Skærbæk Klint” IV

9 km, ca. 2 timer (strand og småveje)

Følg Kystruten nordpå langs vandet fra P-pladsen ved Kokkedal. Gå til højre op ad Ropsøvej efter Skærbæk Klint, drej til højre ad Dybdalsvej og igen til højre ad Søbugten. Følg denne tilbage til Kokkedal.

Udvalgte attraktioner

Molermuseet

På Molermuseet fortælles historien om molerets tilblivelse. På museet er der en omfattende samling af 55 millioner år gamle fossiler af fisk, fugle, insekter og planter samt havskildpadden ”Luffe”, der blev fundet af museets leder i 2007. Der er mulighed for, at du selv kan gå på jagt efter fossiler i moleret og få hjælp til at identificere, hvad du finder.

Skarregaard

Slægtsgården Skarregaard er skænket til Morsø Kommune og er nu landbrugsmuseum. Træd ind på gårdspladsen og oplev et landbrug i 50’erne. Gården dyrkes økologisk, og husdyrene er af de gamle danske landracer. På stedet er der butik og café. Området er udpeget som vildtreservat og Natura 2000-område. På engene findes der mange sjældne planter, herunder engblomme og orkideer, og stedet er en vigtig fuglelokalitet. Det rige fugleliv kan opleves fra fugleskjulet.

Skærbæk Klint

Ved Skærbæk Klint er der også gode muligheder for at finde fossiler – blandt andet forstenet træ, der her ofte har en flot rødlig farve.

:

VisitMors © 2024
English